Belangrijke mededeling ivm COVID-19

We hervatten de zorg weer!

Na enkele weken waarin we alleen spoedbehandelingen hebben gedaan, staan we weer klaar om de reguliere mondzorg op verantwoorde en veilige wijze te hervatten. Ondanks de ‘anderhalve meter maatschappij’ is het zeer belangrijk dat we jouw mondzorg weer gaan continueren, juist om te zorgen dat we problemen voor blijven. We willen je graag met deze brief op de hoogte brengen van onze veiligheidsmaatregelen en van enkele bijzondere wijzigingen die we zullen doorvoeren om jouw veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Wijzigingen ten behoeve van jouw veiligheid; ‘het nieuwe normaal’

Er zal een bijzondere wijziging plaatsvinden ten behoeve van jouw en onze veiligheid. Want ook in de tandartspraktijk zal een ‘nieuw normaal’ nodig zijn. Met ingang van 28 april zullen behandelingen weer worden hervat, waarbij:

Waarom we dit doen? Omdat we op deze manier een grotere onderlinge afstand kunnen aanhouden en weten we zeker dat je de wachtkamer met niemand anders hoeft te delen. Ook kunnen we door deze wijziging de openingstijden flexibeler maken en verruimen tot 20:30 ‘s avonds. Zo creëren we extra capaciteit om alle uitgestelde behandelingen toch te kunnen doen. Al onze patiënten die een afspraak in de praktijk hebben staan, of een afspraak hadden in de afgelopen periode zullen de komende week worden gebeld om de afspraak tijd en locatie te bevestigen.

Onze veiligheidsmaatregelen

Tandartspraktijk Transparant is onder normale omstandigheden ook al zeer strikt op de hygiëne protocollen. De praktijk is dus ook in deze tijd een plek waar in een veilige omgeving wordt behandeld. In een eerdere brief lieten we al weten dat we naast onze reguliere hygiëne protocollen extra maatregelen nemen voor jouw en onze veiligheid. Dat betekent dat:

Aanvullend behandelen we uitsluitend patiënten die

Ook zullen we patiënten voor wie een verhoogd risico op infectie bestaat (tgv leeftijd of het bestaan van een of meerdere medische aandoeningen) adviseren zich te houden aan het beleid zo veel mogelijk binnen te blijven en het tandartsbezoek te beperken tot urgente behandelingen. Of we je kunnen behandelen zullen we exact met je doornemen wanneer we telefonisch contact met je opnemen over je afspraak. Indien we je niet in de praktijk kunnen behandelen zullen we je doorverwijzen naar een speciale Corona Acute Mondzorg locatie.

Tot slot nog enkele extra aanwijzingen

Wanneer je afspraak weer bij ons doorgaat willen je op de volgende aanwijzingen attenderen:
Kom niet te vroeg op je afspraak, het liefst maar enkele minuten voor aanvang
Kom alleen naar de praktijk, indien strikt noodzakelijk mag er max. 1 ouder of begeleider mee
Volg de hygiëne aanwijzingen in de praktijk van het personeel op

FAQ

We snappen dat je misschien nog veel vragen hebt, we hebben een aantal veel voorkomende vragen op een rij gezet

– Kunnen jullie iedereen zomaar weer behandelen en hoe bepalen jullie wie er wel en wie er niet kan komen?
We kunnen vrijwel alle behandelingen weer doen, maar helaas niet zomaar bij iedereen. Het kan zijn dat je in een risicogroep valt waardoor we je niet in de praktijk kunnen ontvangen. Daarom is er een duidelijke serie van vragen opgesteld in de ‘Leidraad Mondzorg Corona’ om te bepalen of het verstandig is de praktijk te bezoeken. We noemen dit ‘triage’. Alle patiënten worden voorafgaand aan de afspraak gebeld om deze vragen samen te doorlopen. Wanneer na deze vragenlijst blijkt dat je afspraak niet door kan gaan, dan wordt deze kosteloos geannuleerd.

– Als ik zelf ziek ben of recent ben geweest, kunnen mijn kinderen dan wel voor behandeling komen?
Wanneer je zelf ziek bent, of bent geweest zullen we de behandeling voor alle gezinsleden minimaal twee weken uitstellen. Is er sprake van pijnklacht, bel dan zeker met de praktijk, dan kunnen we kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

– Als ik verkouden ben door hooikoorts, kan ik dan wel komen?
Op dit moment stellen we behandelingen nog uit bij iedereen die last heeft van luchtwegklachten, dus ook wanneer dit door hooikoorts zou kunnen worden veroorzaakt.

– Mag ik met het hele gezin komen voor controle?
Je kunt zoals je gewend bent met het hele gezin op een afspraak komen. We zullen zorgen dat de behandelkamer dan al gereed is en het hele gezin direct de behandelkamer in kan, zodat we niet met te veel mensen in de wachtkamer zullen zijn.

– Hoe kom ik op IJburg/ Zeeburgereiland?
Via onderstaande routekaart kun je onze beide praktijken vinden. De route is ook terug te vinden op onze website www.tptransparant.nl. De beide praktijken liggen ongeveer 15 minuten fietsen uit elkaar.